fredag den 8. februar 2013

Klokkeblomst

Der både fordele og ulemper ved at forære sine egne børn udklædning i julegave. Her snakker jeg om denne Askepot kjole Nanna fik. Ulempen er at hun jo gerne vil have den på hele tiden, dette koster noget grat og snask på kjolen, så den må vaskes under stor protest. Heldigvis klares det oftest med en kvik vask  lige når hun er kommet i seng, så er den nemlig tør næste dag hun kommer hjem fra børne (forudsat man husker at tage den ud af vaskemaskinen!)
En fordel (måske en ulempe for andre) er at hun har den på hele tiden... ihh og ohh beundring hvor vi kommder hen. og et par bestillinger er der faldet af på den konto! (se, en fordel for mig, for jeg elsker at kreere disse små drømme)
En af dem var denne som var til kære Josefine.

Denne Klokkeblomst er til Andrea på hendes fødselsdag i morgen!Kjolen har jeg lavet ved at bruge en bunke blade klippet i spidser i forskellig slags stof og tyl og en slim langærmet t-shirt (denne har jeg selv syet, men man kan sagtens bruge en købe t-shirt) 
Det yderste lag blade på skørtet og dem på overkroppen, er syet sammen af 2 lag satin, vendt og der er syet en stikning for at lave bladmønster.
Til skørtet har jeg først syet 6 satin "blade" sammen til en ring. Derefter har jeg vilkårligt syet de resterende "blade" på i vilkårlig rækkefølge til jeg synes der er nok volumen.
Efterflg. har jeg lagt underdel og overdel sammen for at finde ud af hvor og hvordan "dækbladene" på overkroppen skulle sidde. (her har jeg brugt patchworklim for at holde delene på plads på blusen mens der syes)
skørtet bliver nu lagt ret mod ret med blusen, syes i kanten. og stikkes på forsiden.
"dækbladene" er kun syet fast i spidsen, da dragten skal kunne give sig når den tages på.
kjolen blev til sidst pimpet med en lyserød sløjfe og glimmer.


6 kommentarer:

 1. Mærkeligt, jeg har altså skrevet en lang kommentar lige her engang i eftermiddags. Nå men så skriver jeg igen:

  Det er så dejligt at du vil være med og sikken et fantastisk kostume, det er jeg sikker på at mange piger vil elske. Det er også en perfekt gave sådan som du har brugt det.

  Jeg synes vejledningen er fin, den vil være en hjælp for dem der også gerne vil lave sådan et skønt kostume.

  Hvis du har et billed af et barn i kjolen (eller en anden lignenede kjole) vil det være helt perfekt. Bare smid mig et link (eller send et billed pr. mail). Jeg skriver nok årets sidste kostume indlæg fredag aften så det skal helst være inden da. Ellers tager jeg bare kjolen med som den er her.

  Endnu engang tak fordi jeg må vise dine fine ideer på Badut.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marina

   Øv med kommentar, der må være gået noget galt, for jeg havde nemlig hellet ikke fået nogen besked på min mail om et ondlæg!

   Selvfølgelig vil jeg være med, det giver jo også lidt eksponering for mig;-)

   Jeg ser lige om forældrene vil tage et billede af hende.... Det er nogle af vores venner. Og hører lige om jeg må bruge billedet så!

   Slet
 2. tillykke med hende :-) Jeg har også fødselsdag i morgen. Sådan en fin kjole er en fuldstændig skøn ting at få - heldige pige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Viola
   Ved at hun blv rigtig glad for den ( nogle venners datter) hun har snakket om klokkeblomst længe. Hun blev 6, men er lige så høj som en 9-årig, så forældrene havde svært ved at finde en hun kunne passe!

   Slet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!