onsdag den 17. september 2014

Som var den strikket af det pureste guld

Vi har modtaget den fineste lille bløde barselsgave til lillebror. Aldrig har jeg dog mærket noget så blødt og lækkert! Den er kommet med sendebud direkte fra Grønland af én af giverne selv. Af hjertet tak Kathrine og Lars.

Måske ser den ikke ud af meget, men det skal man ikke kimse ad! For den er nemlig strikket i det fineste moskusuld. Moskusuld er noget af det fineste uld der findes på markedet og lidt af en ekslusiv vare, da det er består af moskusoksens bløde underuld! I Grønland stammer det fra de fritlevende vilde okser som bliver skudt for at spise (har jeg læst mig frem til, men ret mig gerne hvis jeg tager fejl!) og kiloprisen på ulden når derfor op på, ja noget nær kiloprisen på guld!

Udover at det er en meget ekslusiv vare, har det også nogle egenskaber der langt overgår både lammeuld og f.eks alpacauld.

Det isolerer 8 gange mere end uld.
Det filter ikke.
Det lugter ikke når det bliver vådt.
Det fnugger/fælder og krymper ikke.
Moskusgarn er ikke allergifremkaldende.
Det vejer ikke ret meget.

Alt sammen egenskaber jeg egentlig sætter pris, da det er noget der kan ærgre mig ved både lamme-og alpacauld.

Jeg glæder mig til at putte den på et lille babyhoved og gå vinteren i møde.

2 kommentarer:

  1. Ej glæd dig. Jeg strikkede sådan en lille hue (og et kongerige!) til min dreng og det er simpelthen så lækkert. Tæppet havde vi altid med henover vinteren, så vidste vi at selv hvis vi pludselig skulle ud, så havde vi ekstra isolering med :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder da helt fantastisk. Sikke en smuk gave at få. :-)

    SvarSlet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!