fredag den 29. november 2013

Babynest (sy til din baby #7)

Babynest! hva' er det? ja det spurgte jeg også mig selv om, da jeg blev introduceret for ordet, måtte dog indse, at det var noget jeg godt ville have haft kendskab til, da mine børn var mindre!
Det er simpelthen en "rede" som man kan ligge i sofaen, sengen, bordet eller hvor man lige har behov for det, mens baby er helt lille! fidusen er, at den skal skabe lidt tryghed og krammeeffekt, for den lille baby, når man ikke lige selv har mulighed for det! Den er konstrueret så den har bløde sider og så er den justerbar i længden?
Det er et projekt jeg har hjulpet min svigerinde med, eller rettere, hun kom med stoffet og ideen/ønsket, og jeg har tegnet mønster, klippet og syet!

Det var ikke så vanskeligt, og jeg vil derfor dele  en DIY med jer.

Forbrug:
1,1 mtr. forside stof
1,1 mtr. bagside stof
2,5 mtr. kantebånd
3 mtr. anoraksnor
tråd
2 mtr. pladevat i 240 cm bredde

Lav dit grundmønster med flg. mål.... der er sømrum inkluderet i mønsteret. sørg for at lave de øvre hjørnet godt runde

Klip for og bagstof ud efter samme mønster.


Nu skal kantebåndet syes fast på retsiden af forstykket Kantebåndet skal danne den løbegang med snor, som man bruger til at trække kanten sammen! Jeg foldede det på midten (efter jeg havde foldet det helt ud!), og stikkede det fast med en ligud søm med ca. i cm sømrum på stoffet fra midten af det ene ben til midten af det andet ben. Kantebåndet er skubbet lidt ind, da jeg ellers var nervøs for om der var plads nok snoren!


Lig nu for og bagstykke sammen ret mod ret og sy sammen, jeg syede på forstykkets vrang side, i den samme søm som kantebåndet er syet fast med.Vend, og træk en snor gennem løbegangen.


Mål ca. 15 cm ind fra kanten, fra der hvor det ene ben starter og rundt til det andet ben... sømmen vil ligge ca. en cm inde på stoffet nede ved benet. Du vil nu adskille liggeflade og kanter, da disse skal fyldes hver for sig.


Klip i 4 lag pladevat et stykke der passer til liggefladen


Nu skal pladevatten monteres i kanten. jeg gjorde det at jeg rullede 100x240 plade vat på den lange led og trak "pølsen" gennem kanten.... det skal nørkles lidt og trækkes og skubbes, men det skal nok lykkes. jeg synes det var lettest at gøre inden pladevatten i liggefladen blev monteret.


Fold sømrummet ind og sy sammen i bunden, og den anden halvdel af benene.


træk snoren sammen og du er færdig.

11 kommentarer:

 1. Ej hvor er den bare skøn - sådan en må jeg få lavet til den næste baby... Synes dog det ser lidt kompliceret ud, men jeg må alligevel kaste mig ud i det en dag tror jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nicoline.... Synes nu ikke det erså slemt når man kommer i gang! Jeg tror det er en rigtig fin ide, hvis man har et barn der er meget tryghedssøgende..... Især hvis der er ældre søskende inde i billedet:-)

   Slet
 2. Nøj hvor er den fin :-) og rigtig god DIY

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karin

   Tak tak, godt diy'en er brugbar, der er jo lidt spændende altid, om det man synes er oplagt og ligetil for én selv, også er det for andre!

   Slet
 3. SIkke en flot DIY og det virker som en rigtig god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Stine, er også sikker på at det er en dejlig lille rede!

   Slet
 4. Hej Camilla
  Jeg mangler din adresse til pakke adventslegen. Har ledt alle steder - og kan ikke engang finde din mail??! Vil du sende den til mig på fingernemblog@gmail.com?
  Kh Anne-Sofie

  SvarSlet
 5. Hejsa - har syet et til mit lille bonus-barnebarn - oh det er bare hendes ynglings sove/være sted. Er nu i gang med nr 2 til det næste bonus-barnebarn - en lille prins der kommer til september - og hans mor glæder sig til at få den.
  Kærlig hilsen Hannah Guldfeldt

  SvarSlet
 6. Den er flot.
  Laver du et helt inderstykke og så syr søm i siderne, hvor den skal foldes op?
  Kan man ikke lægge volumenvlies i et stykke og så lave sømmen til siderne bagefter? eller vil den så ikke folde rigtigt op?

  Hvor stor /længe kan babyen ligge i den?

  SvarSlet
 7. Har du brugt tyk eller tynd pladevat? :)

  SvarSlet
 8. hvad str dukke kan det lægge i den :)

  SvarSlet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!