onsdag den 21. oktober 2015

Uhu-hyggelig fødselsdagsfest

Når man bliver inviteret til (U)-hyggelig Halloween fødselsdagsfest. Gælder det om at være klædt på til løjerne, efter alle kunstens regler. Og det var lige hvad vi var til weekendens festivitas (også mor og far!)

Jeg elsker sådanne udfordringer og har en tendens til at gå op i det med liv og sjæl..... Hele processen med at udtænke ideerne, finde tøj, stof, pynt og tilbehør ELSKER jeg. Ofte finder jeg tøj i genbrugsforretninger, som jeg laver om, og dette var også tilfældet denne gang.
Om jeg først finder tøjet og derefter udtænker ideerne, eller om jeg har en ide og derefter finder egnet tøj, er lidt forskelligt. Denne her gang havde jeg ikke en ide på forhånd, men lod mig inspirere af det vi kunne finde,i den genbrugsforretning hvor vi tog hen.

Godtnok blev det til en lettere løsning til Johan, da vi fandt et sæt nattøj med selvlysende skelet i H&M.
Nanna ville klædes ud som heks. Freja som prinsesse.... kompromisset blev en zombie-hekse-prinssesse. Til lille Albert blev det også til et par små bat-vinger.

Jeg er ovenud tilfreds med resultatet, og ikke mindst, så var pigerne virkelig glade for udfaldet af forandringerne.
På den kjole Freja valgte, syede jeg indsnit på overdelen,syede lidt bånd, klippede stropperne over og bandt dem sammen i en knude, skørtet af tyl i 2 længder, malede jeg forneden med en fortyndet sort akrylmaling samt på kanter og samlinger på overstykket for at få det slidte look. det hele blev desuden rundhåndet malet med fortyndet glimmerlim....pigebarnet havde jo ønsket sig glimmer! Hårbøjlen har jeg selv lavet af lidt stof fra lageret. gymnastikdragten havde vi i skabet, men den er oprindeligt fra H&M.
På Nannas kjole afmonterede jeg brystcupperne i bærestykket, syede stoffet "fladt" med glimmertråd. påsyede strimler af tyl ml. underskørt og overskørt og klippede overskørtet op. Vi havde fundet lilla edderkopper med glimmer i REMA1000 som vi også syede på. den lilla gymnasikdragt havde vi i skabet. Hårbøjlen er fra TIGER.Bat-vingerne er en ide fundet på pinterest... og tog maks 5 min. at lave, syet i fleece..... vi havde sorte strømpebukser og body i skabet.

Alt i alt, brugte jeg nok ml. 3 og 31/2 time på kostumerne.

Alle børn er malet med teatermaling fra Eulenspiegel.9 kommentarer:

 1. Dejligt at se dig på bloggen igen :-).
  Fantastiske kostumer!
  Det er alt for længe siden, jeg har fundet tid til at se, men sikke det kribler i fingrene når jeg læser dit indlæg..!
  Kh Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maj
   Så dejligt når man kan inspirere hinanden..... Herhjemme kan det også stå stille i laange perioder, men det her projekt var VIRKELIG lystbetonet og et skønt lille afbræk fra hverdagen.

   Slet
 2. Hold nu op nogen total fede kostumer. Sikke en fantasi du har!!! Håber alle havde en god fest :)

  SvarSlet
 3. Fantastiske kostumer! Hvor er du dygtig og kreativ.

  SvarSlet
 4. Fantastiske kostumer! Hvor er du dygtig og kreativ.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Rigtig fantasifuldt Camilla 😍

  SvarSlet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!