torsdag den 2. oktober 2014

Til kjolepigen

Nanna er en rigtig kjolepige, og det har hun faktisk været siden hun var godt 2 1/2 år gammel. Nærmest fra den ene dag til den anden havde hun en meget kraftig holdning til, at hun IKKE ville have bukser på! Så der måtte spædes op på kjole og nederdelsfronten. Og siden har der stort set ikke været et par bukser i hendes garderobe. Uanset hvor smarte og lækre jeg kan synes bukserne har været, har hun pure nægtet at prøve dem!

Oftest synes jeg dog det er svært at finde kjoler der er egnede til børnehavebrug, kjoler der er plads til at røre sig, egnede til at have en langærmet bluse under, i et rimeligt ja eller bare uden alt muligt kommercielt disneytryk på brystet.

Da hun var yngre var det meget velour kjoler/tunikaer jeg syede tul hende, men jeg synes hun er blevet lidt for gammel til dem nu! Så der måtte findes nye favoritmønstre!

Et af dem jeg sikkert kommer til at lave flere af er dette! Det er fra Ottobre design 3/2012
Stoffet på kjoledelen er fra stofdepotet, en lækker bomuld med lidt stræk. Resten er en rest fra gemmerne.10 kommentarer:

 1. Hvor er den fin!
  Og hun er fin i den :-).
  Jeg synes jo kjoler er über-praktiske, og har aldrig givet Solbjørg andet på.
  Men nejnej, hun insisterer så dagligt på leggins eller korte denimshorts ;o)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maj
   Det er simpelthen utroligt der kan være sådan en forskel, og jeg kan tydeligt mærke at Freja nu begynder at spejle sig i Nanna ift. meninger og valg af tøj!

   Slet
 2. Skøn kjole og skøn skøn datter ☺

  SvarSlet
 3. Sikke en fin kjole og datter. Det ser ud til at være et dejligt mønster med plads til at bevæge sig i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mette, ja det er dejligt rummeligt, og der er allerede klippet op til flere eksemplarer, nu skal tiden så lige være til syningen i jøen af alle de projekter der skal laves:-)

   Slet
 4. Sikke en fin kjole. Min niece på 3 år er på samme måde, i lørdags sagde hun "du må ikke lave bukser til mig, Faster!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Pia

   Nej de der bukser er simpelthen bare ikke populære.... Tøserne vil ha' noget med noget sving i og hvis der så også glitterstads og tyl involveret er det helt til UG med kryds og slange!

   Slet
 5. Det er en virkelig fin kjole :-) Jeg synes det er dejligt med kjoler (men det er nok mest fordi jeg er træt af at sy bukser ;-)
  Skønt med et mønster som virker i hverdagen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Håber virkelig det kommer til at virke, også til sommer! Og så er det faktisk ret let at gå til! Og kan jo varieres på mange måder!

   Slet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!