fredag den 30. august 2013

Til at stole på....

Arvegods er en dejlig ting. Især når det viser sig at det fungerer bedre, end det man havde i forvejen med samme funktion!

Hen over sommeren en min farmor rykket på plejecenter! Derfor skulle hun af med mange af hendes møbler. Jeg/vi fik 6 stole, som jeg i første omgang tænkte kunne være ekstra stole. Da vi jo havde mine gamle Arne Jacobsen 7'ere (som Henrik alle dage har klaget over, at han sad skidt i!). Stolene er oprindeligt skolestole fra 60'erne, men med en rigtig god siddehøjde. Selve stolestellet er i eg, ryglænet i teaklaminat og sædet er polstret!

Men efter et par ugers prøvesidning, måtte vi jeg erkende at vi faktisk begge sad meget bedre i dem!

og vi gik i gang med renovering af stolene.... der var en pæn stor omgang. Først skulle den gamle gulnede lak skrabes af, så blev de slebet med 2 gange sandpapir, herefter fik de en god gang sæbeafvaskning, hvorefter de igen blev slebet med sandpapir og påny fik en sæbeafvaskning. Desuden blev det gamle betræk revet af stolesæderne, og nyt monteret. Til aller sidst fik de nye filtsko på benene. Alt i alt var hver stol igennem et sæt hænder 9 gange, før de var færdige og klar til brug. men resultatet er alle anstrengelserne værd.

De klæder vores spisebord (som iøvrigt også er eg) meget bedre end de gamle stole, og trælooket bløder op på det stringente sort/hvide udtryk der ellers præger vores hjem. Vi er ovenud tilfredse med resultatet.


 

Før billede
 

under skrabe lak af processen
 


Nyt betræk på stolesæderne. sort denim på oversiden og bomuldslærrede på undersiden.
 


6 kommentarer:

 1. Wow de er blevet flotte, er jo slet ikke til at se at det er den samme stol, syntes bestemt også at det var arbejdet værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Sanne

   Og bestemt hele arbejdet værd. Jeg glædes over dem, hver gang jeg går forbi dem

   Kh. Camilla

   Slet
 2. Virkelig smukke stole - men sikke et arbejde - godt at I gjorde det. Jeg elsker gode spisebordsstole og de her er virkelig flotte. Også dejligt at I kan genbruge fra farmor :-)
  Jeres bord er også smukt - hvor mon det er fra?
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 3. Hej Mette

  Tusind tak, bogle gange lønner det sig at skrabe lidt i malingen!! Osær når det er så godt og gedigent håndværk som disse.
  Vi er også glade for bordet, husker ikke fabrikat, er nu ret sikker på det er arkitekttegnet dog, men det er købt i Skjern boligmontering!
  Kh Camilla

  SvarSlet
 4. Tror også at min stol jeg har ved min symaskine skal have sådan en tur. Tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du må igang.... Selvom det er knokle arbejde er resultatet bare så lækkert..... Hvis du ikke har skrabejern til at tage lakken af med! Kan jeg anbefale dig at bruge en gammel køkkenkniv i stedet!

   Slet

Gør mig varm om hjertet og efterlad en lille kommentar, tak!