tirsdag den 10. december 2013

Skovens dyr

Jeg har lavet en ny body til Johan.... jeg kunne simpelthen ikke stå for stoffet med dyrene. Krydret med lidt stjerner på ærmerne synes jeg den er blevet helt perfekt!

Stoffet med dyrene er fundet her. stoffet med stjerner har jeg købt hosVidebæk stof og sycenter

Mønsteret er fra Ottobredesign 6/2012



Nanna havde balletafslutning i går, og vi foældre måtte få lov til at kigge på. Johan synes det var helt i top og kravlede rundt mellem pigerne og hyggede sig.


 
Jeg er lige blevet gjort opmærksom på problemer med at kommentere på indlæggene.... den der bevis du ikke er en robot dukker op. Jeg kan ikke selv se den når jeg ind på bloggen, og synes heller ikke jeg har aktiveret et spam filter.... har lige kigget indstillingerne igennem!
er der andre der oplever problemer, og hvad kan jeg i så fald gøre ved det?



mandag den 9. december 2013

Vingekjole

En lille kjole/tunika til Freja er blevet færdig.

Let a-snit med dråbelukning i ryggen og dobbelte vinger.

Stoffet er fra stof og stil, og har en meleret struktur og farve, det er ret fedt synes jeg.

Mønsteret er hjemmegjort. ville gerne dele med jer, men jeg ved ikke om det er upraktisk med flere ark papir med mønster på, hvis det skal ligge som pdf-fil.... hvad mener i?








fredag den 6. december 2013

En engel er landet....

Da jeg i slutningen af oktober så dette indlæg hos finurlige finesser, var jeg solgt på stedet. den engel er simplthen så fin, og uroginal.
Da jeg så noget tid efter så dette indlæg, var jeg ikke sen til at svare.... godtnok har jeg lavet kilometermis af korstings sager for år tilbage, men frihåndsbroderi, har jeg aldrig rigtig kastet mig ud i. Efterhånden som flere svar tikkede ind på indlægget, synes jeg min idé om fjer på vingerne og glimmersne, virkede lidt kedelig.....
Men Mette overraskede alle os der svarede, og sendte derfor et kit til os alle! som vi kunne udfolde hver vores idé med. Tusind tak for det Mette og Karen Marie Dehn, jeg blev bare så glad.

Kittet er simpelthen så fint, der alt man skal bruge. Der er fine billede instruktioner i de brugte frihåndsting, men samtidig også gjort klart, at det ellers står frit for, for mange og tætte sting man har lyst til at lave.
Helt klart anbefalelsesværdigt.



torsdag den 5. december 2013

Sengesæt med lynlås og pipingbånd DIY

Stoffet til et juniorsengesæt til Johan har ligget klippet og klar siden jeg lavede sengeranden... nu skulle det være! Johan skiftede til juniordyne for godt en måned siden, men jeg havde kun et drengejunior sæt....

Jeg har syet det med pipingbånd og lynlås i bunden. jeg kan godt lide lynlåse i sengetøj, for så falder dynen ikke ud, når ungerne mosler rundt med den.



Forbrug til juniorsæt (100x140)

stof á 110-140 cm: ca. 3,6 mtr. Til betræk med ens forside og bagside, samt pudebetræk.
Stof á 150-? : 3 mtr. Da pudebtræk kan ligge ved siden af .
Lynlås mindst 1 mtr. Jeg havde købt en i metermål, på 1,1 til formålet, lige her
4 mtr. Færdig pipingbånd eller stof/skråbånd så du selv kan lave det!

Dynebetræk: klip 2 stk stof til for og bagside i målene, 103x146,5
Pudebetræk: klip 1 stykke stof på 44 x 48 cm, og et på 58x48 cm

Sy lynlåsen fast forneden på begge stykker stof. På den del du vil have som forside af betrækket, stikker du desuden lynlåsen fast fra retsiden efterfølgende.



Fold og pres bagside stoffet hen over lynlåsen, så det dækker den og den stikning du lige har syet! i dette tilfælde var det ca. 2,5 cm og stik det fast fra retsiden



Marker hvor bunden af af betrækket er med en fold eller nål og mål derefter dit betræk nøjagtigt ud så det bliver 140 i længden incl. 1,5 cm sømrum. Altså 141,5 cm.


Nål pipngbåndet fast ved folden, husk at lade det være ca. 1,5 cm længere, da det senere skal foldes. og sy det på hele vejen rundt. jeg nåler det ikke fast, da min erfaring er, at det vil rykke sig undervejs alligevel. Buk pipingen på samme måde i den anden side.





Klip det oveskydende hjørne af pipingbåndet når det er syet fast.



Fold nu betrækket ret mod ret, og sy sammen, jeg syer oveni den samme stikning som pipinbåndet er syet fast med.



Efterflg. kan man overlocke kanten rundt hvis man selv har, eller har adgang til en overlocker. Det er derfor mit sømrum er 1,2 cm, for det passer lige med bredden på trykfoden.
hæft tråd enderne ind i syningen.
Vend og pres og er dynebetrækket færdigt.


Nu skal du sy pudebetrækket.
Bug den nederste kant på begge stykker 2 gange rundt og sy.


afmål højden puden, altså 40 cm + 1,5 cm sømrum på det lange stykke og sæt en nål.


Nu monteres påsyes pipingbåndet ligesom det blev gjort på dynebetrækket.


Læg begge pudestykker ret mod ret, den lange del foldes ind over, ret mod vrang. det er den der danner kuverten inde i betrækket. Sy sammen i den samme stikning som pipingbåndet er syet fast med.
Vend og pres og de er færdig med sengesættet.